Sportlövészet

Általánosan

Olimpiai sportágunkat lányok és fiúk, nők és férfiak is űzhetik 10 éves kortól egészen a veteránokig. Megtalálhatóak statikus vagy precíziós és dinamikus versenyszámok is. A használt sportfegyverek pisztolyok, puskák és sörétes fegyverek, szabadon tartható légfegyverek és engedély köteles tűzfegyverek is.
A pisztolyos és puskás számokban a céltáblák 1-től 10-ig vagy 5-től 10-ig terjedő köröket tartalmaznak. A középső tízes kör átmérője a használt sportfegyvertől, a távolságtól és a versenyszámtól függően változik. A koronglövészetben célként géppel kidobott korongok mérete minden versenyszámban azonos.
Legújabb versenyszámunk a target sprint, ami a 400 m-es síkfutás és légpuskás vagy légpisztolyos lövészet kombinációja.

Sportlövészet a Cél-Tudat SE-ben


A Cél-Tudat SE-ben képzett edzők segítik a sportolók technikai fejlődését, személyre szabott tanácsokkal és visszajelzésekkel. Emellett a klub közössége támogató és inspiráló, ahol a tagok közös célokért dolgoznak, ezáltal erősítve a csapatszellemet és az összetartozás érzését. A rendszeres versenyek és bemutatók lehetőséget adnak a sportolóknak, hogy kipróbálják magukat, és sikereket érjenek el, ami növeli az önbizalmat és motivációt. Összességében a sportlövészet edzések a Cél-Tudat SE-ben kiváló lehetőséget kínálnak a fizikai és mentális fejlődésre, miközben egy támogató közösség részévé válhatunk.

Sportlövészet a nyári olimpiai játékokon