Hibaüzenet

Warning: chmod(): Operation not permitted _event_css_add() függvényben (/home/vftp/celtudat2/html/sites/all/modules/event_calendar/event_calendar_colors/event_calendar_colors.module 270 sor).

Országos Bajnokság 50m 2014.

Az idén kicsit a megszokottnál hamarabb került megrendezésre az 50m-es országos bajnokság.

Július 9-én szerdán klubunkból először Kovács Csaba állt először lőállásba a junior fiúk között. Kisöbű szabadpuska 60 fekvő testhelyzetben az alapversenyt 609.0 körrel zárta, mellyel 4. helyen került döntőbe. A finálé kicsit gyengébben sikerült, mint az alapverseny így Csaba végül 7. helyezést ért el.

Július 12-én reggele a felnőtt férfiak kisöbű szabadpuska 60 fekvő versenyével indult. Az idén ismételten sikerült egyesületünknek csapatot indítania. A Gáspár Olivér, Iványi László és Jákó Csaba összetételű felnőtt csapatunk eredménye 2. helyezést ért a mai napon. Jákó Csabának sikerült a döntőbe is bekerülnie, mely nagyon izgalmasan alakult, szinte lövésről lövésre változott a sorrend. Csaba végül 5. helyen zárta a versenyt. A felnőttek után az ifik álltak lőállásba. Kovács Csaba a szabadpuska 3x20 lövéses összetett versenyszámban végig pontszerző helyezésért volt versenyben, de végül a 7. hely jutott neki. Holnap még fekvőben javíthat :-). A mai napon az időjárás nem igazán kedvezett a versenyzőknek, változó fényviszonyok és a szél igencsak próbára tette mindenki tudását. A rutinosabbak persze ezt kitűnően megoldották a fiataloknak pedig tapasztalatszerzésre volt kiváló.

Július 13-án is sikerült csapatunknak olimpiai pontot szereznie Kovács Csaba révén, aki az ifi fiúk között az 5. helyet szerezte meg kisöbű szabadpuska 60 fekvő versenyszámban. Csabának az első két sorozata gyengébben sikerült, ráadásul a próbalövések és az értékelt alatt is "átlőttek" a táblájába. Mindezt versenyzőnk rutinosan kezelte, nem sikerült kizökkenteni a ritmusból. Az ifiknek talán kicsit korai volt ez a verseny, sok klubnál lőszerhiány miatt egyébként is kevesebbet gyakorolják az 50m-es versenyszámokat. Talán jövőre az ifik is a teljes idényben versenyezhetnek és az OB-n is jobb eredmények születnek. Szakonyi Gerda a nők sportpuska 60 lövéses versenyszámában a 15. helyezést érte el.